În perioada 30 mai – 24 iunie membrii juriului Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu evaluează cele 11 proiecte depuse pentru finanțare în cadrul Fondului.
Evaluarea proiectelor
Evaluarea proiectelor se va realiza prin acordarea de către fiecare membru al juriului a unui punctaj cuprins între 1 și 5 puncte pentru fiecare criteriu, după cum urmează:
1. Impactul proiectului – maxim 5 puncte
2. Administrarea și prezentarea proiectului – maxim 5 puncte
3. Caracterul inovativ al proiectului – maxim 5 puncte4. Capacitatea de implementare a echipei de proiect/organizației – maxim 5 puncte
Punctajul maxim pe care îl poate obține un proiect pentru îndeplinirea tuturor criteriilor de evaluare de la un singur membru al Comitetului de jurizare este de 20 puncte.
Juriul va evalua independent, apoi va susține interviuri și va lua decizia de finanțare în grup
Comitetul de evaluare
Comitetul de evaluare a proiectelor înscrise în concursul desfășurat în cadrul Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu este format din experți în domeniile Fondului, conectați la comunitatea gălățeană și reprezentanți ai Companiei Damen Shipyards Galați precum și ai Fundației Comunitare Galați. Aceștia sunt:

Veronica Dumitrache
Șef Birou Protecția Mediului în cadrul dep. HSEQ -Damen

Cătălin Fetecău
Membru în consiliul director al Fundației Comunitare Galați

Corina Lupu
Președintele Asociației Grow Up Galați

Florin Teodor
Manager al Centrului de Formare Profesională din cadrul DAMEN Workforce România
- Veronica Dumitrache: Cu o experiență de 23 de de ani în protecția mediului, experiență acumulată în diverse domenii de activitate cum ar fi construcții civile și industriale, tratare și eliminare deșeuri și construcții navale este în prezent Șef Birou Protecția Mediului în cadrul Departamentului HSEQ -Damen
- Cătălin Fetecău: Membru în consiliul director al Fundației Comunitare Galați, Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău este preşedinte al Senatului Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, directorul Platformei de cercetare multidisciplinară – ReForm UDJG şi fost decan al Facultăţii de Inginerie.
- Corina Lupu: Consilier în Comunicare Relațională®, cu experiență în training și educație de peste 11 ani. Organizator comunitar din 2019 pe proiecte de mediu și actual președinte al Asociației Grow Up Galați, ONG care are activitate în direcțiile de responsabilitate civică, protecția mediului, implicare și responsabilitate socială.
- Florin Teodor: Are o experiență de 20 de ani în managementul proiectelor specifice construcțiilor navale, iar în prezent conduce activitatea Centrului de Formare Profesională din cadrul DAMEN Workforce România. „