GREENECOHUB – Grupul de inițiativă TEN4GREEN pentru Colegiul Economic Virgil Madgearu

În data de 15.12 am participat la Târgul de Crăciun EcoGift. Pentru acest târg elevii de la Colegiul Economic au confecționat  300 de decorațiuni de Craciun din materiale reciclate (hârtie, plastic, lemn, materiale textile, sticlă). Toate obiectele confecționate au fost incluse în cadrul unei tombole pentru care s-au emis 300 de bilete cu valoare de 10lei/bilet. Toate biletele au fost vândute și, cu suma strânsă, se vor achiziționa neoane economice de tip led.

Au fost organizate momente artistice: colinde, dansul majoretelor. S-a organizat o licitație cu câteva obiecte, realizate tot din materiale reciclate: ghirlandă de hârtie, brăduț din conuri etc.

Împreună cu reprezentantul Asociației Pronatura, partener în proiect, am făcut parte din comisia de jurizare pentru concursul de degustare de prăjituri. Prăjiturile au fost făcute de familiile elevilor. Fiecare prăjitură era însoțită de o fișă pe care erau trecute numele elevului participant, denumirea prăjiturii, ingredientele și modul de preparare.

O parte din decorațiuni precum și dulciuri, ceai cald și cafea au fost oferite spre vânzare de către Firma de Exercițiu The Green Future SRL. Prin firma de exercițiu, care are ca obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate cod CAEN 3832, elevii aplică toate tranzacţiile economice care există în practică: achiziţii, inventarierea sarcinilor, desfacere etc. Toate activităţile comercial-administrative sunt îndeplinite de către elevi prin respectarea uzanţelor comerciale şi a prevederilor legislative.