GREENECOHUB – Grupul de inițiativă TEN4GREEN pentru Colegiul Economic Virgil Madgearu

În data de 30 martie, elevii din cadrul CEVM îndrumați de profesorii din echipa de proiect, au organizat Green Art Festival. Festivalul a fost organizat pe 3 secțiuni care au abordat teme ecologice.

Prima secțiune, Ecofilm și EcoComunicare, a constat în vizionarea de documentare ecologice ce aduc în prim plan subiecte precum protecția mediului, efectele industrializării și a consumerismului. Vizionările au fost urmate de dezbateri interactive între elevi.

În a doua secțiune, Act Green, a fost organizat un concurs de filme pe teme ecologice, regizate și montate de elevii CEVM. Clipurile au fost evaluate de o comisie de jurizare urmând să fie stabilit un clasament și să fie anunțate clipurile câștigătoare.

A treia secțiune, Green Photo, a constat într-o expoziție de fotografii despre mediu și poluare. Provocarea elevilor a fost aceea de a surprinde frumusețea naturii în contrast cu efectele negative ale poluării. Elevii și profesorii au avut posibilitatea de a vota fotografiile preferate și de a transmite bilețele cu impresii privind expoziția.

Sistemul de panouri fotovoltaice a fost montat și este funcțional. Atât energia produsă de sistemul de panouri cât și consumul, sunt monitorizate prin intermediul unei aplicații ce poate fi instalată pe telefon, tabletă sau laptop.