Vizionari care susțin inovația pentru a modela comportamente responsabile față de mediu.

Gălățeni cu viziunea unei comunități preocupate de mediu.

Gălățeni cu viziunea unei comunități preocupate de mediu.

Cine Suntem

Modelăm tineri responsabili față de mediul și comunitățile în care trăiesc

Fondul Damen pentru inovație în educația de mediu s-a născut din dorința companiei Damen și a Fundației Comunitare Galați de a susține inițiativele școlilor, instituțiilor de învățământ superior, ONG-urilor și grupurilor de inițiativă de a transforma în bine, prin soluții bazate pe tehnologie și digitalizare, comunitatea în care trăim.
Cu instrumente moderne și în spiritul inovației ce ne caracterizează, vrem să facem posibile soluții de educație cu abordări ”altfel”, cu impact îndelungat, cu aplicare sustenabilă. Vrem ca proiectele susținute să producă efect și peste 5 ani, să inspire, să se multiplice. Vrem să transformăm modul în care ne raportăm, în Galați, la mediu și la comunitate. Să devenim cu toții mai conștienți de impactul propriilor acțiuni, de rolul fiecăruia, de puterea pe care o avem fiecare și împreună să păstrăm natura curată și sănătoasă.

Inițiatorii Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu

Fundația Comunitară Galați – O organizație non-guvernamentală și non-profit care activează inițiatori din comunitate să își asume responsabilitatea comună pentru a transforma Galațiul într-un oraș din care nu ai mai pleca. Pentru a răspunde nevoilor gălățenilor, Fundația mobilizează resursele comunității și dezvoltă o infrastructură locală formată din lideri informali, ONG-uri și companii care pot să producă o schimbare pozitivă, cu efect multiplicator.

Damen – Companie internațională, fondată în 1927, care oferă soluții maritime inovatoare, ce folosesc în mod responsabil resursele naturale și protejează mediul maritim. În 1999, grupul olandez Damen a preluat șantierul naval gălățean înființat cu mai bine de un secol în urmă și care a devenit, astfel, Șantierul Naval Damen Galați. De atunci, Damen este și continuă să fie un membru semnificativ al comunității gălățene.

Viziunea, misiunea și scopul Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu

Avem repere puternice să ne ghideze în proiectele pe care alegem să le susținem.

Viziunea Fondului

Urmărim ca, prin soluții inovative și educație, comunitățile din Galați să își construiască viețile într-un mod sustenabil și responsabil față de mediu.

Misiunea Fondului

Pentru a face posibilă viziunea noastră, susținem soluții inovative care vor sprijini educarea unor comportamente pozitive vis-a-vis de natură și mediul în care trăiesc gălățenii.

Scopul Fondului

Am inițiat acest fond pentru că ne dorim să acționeze ca un motor de schimbare ce crește nivelul de responsabilitate și implicare al comunității gălățene, pentru ca cetățenii săi să trăiască într-un mediu sănătos.

Valorile Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu

Aplicăm valorile noastre când luăm decizii, acționăm și construim parteneriate.

Inovație

Susținem proiecte și abordări care aduc soluții inedite și aplică tehnică modernă pentru a încuraja crearea și păstrarea unui mediu sănătos atât în urban, cât și în rural.

Impact

Urmărim ca schimbările produse prin proiectele susținute să fie vizibile și trăite pe termen lung de cât mai multe generații de gălățeni, nu doar în ceea ce privește aspectul orașului, ci și în atitudinea cetățenilor.

Responsabilitate

Ne dorim ca fiecare membru al comunității gălățene să conștientizeze propriul rol în procesul de schimbare în bine. Urmărim, prin proiectele sprijinite, să modelăm comportamente orientate către interesul comun.

Colaborarea

Suntem convinși că schimbarea sustenabilă are cele mai mari șanse de reușită atunci când toți actorii comunității colaborează. De aceea încurajăm parteneriatele între mediul public și privat, între grupuri de inițiativă și diferite și organizații.

Mediu. Climă. Educație. Inovație. Sustenabil. Responsabil.

Acestea sunt coordonatele care ne motivează, ghidează și inspiră viziunea despre viitor. Sunt cuvinte care pentru noi, echipa Fondului Damen pentru inovație în educația de mediu, înseamnă un Galați în care respirăm aer curat, ne plac străzile pe care locuim, petrecem timp în parcuri prietenoase, grădinile din fiecare localitate sunt bine gospodărite, iar copiii se joacă mai mult în aer liber și învață în ”școli verzi”.

Pentru ca acesta să fie Galațiul în care vom locui, depinde de fiecare să acționăm și să dăm exemplu.